Waarom WegKR?

WAAROM WILT U VAN DE BKR-REGISTRATIE AF?


Wij zien dat er vaak een specifieke reden is voor u om van uw BKR-registratie af te willen. Dit kan zijn grondslag hebben in zowel het privé- als het zakelijke domein van uw leven. Het is belangrijk dat u ons daarvan op de hoogte stelt. Dit is van invloed op het verloop van het onderzoeks– en beoordelingstraject dat door ons zal worden doorlopen. 

Het kan zijn dat u van de BKR-registratie af wilt, omdat u:

Particulier

een lening wilt afsluiten

een hypotheek wilt afsluiten

een registratie heeft ontvangen als gevolg van een scheiding

een auto wilt leasen

een creditcard wilt aanschaffen

alles heeft afbetaald en verder wilt met een frisse blik op de toekomst

Het kan zijn dat u van uw BKR-registratie af wilt, omdat u:

Zakelijk

als ZZP’er wordt gehinderd om te lenen

een bedrijfspand wilt kopen

een zakelijke rekening wilt openen

een bedrijfsauto wilt leasen

een creditcard wilt aanschaffen

al uw financiële zaken op orde heeft en verder wilt met een frisse blik op de toekomst

FAQ


Wij zijn graag transparant over de kosten van onze dienstverlening. Echter, de prijs is afhankelijk van diverse factoren, zoals de aard van uw zaak, de soort registratie en de hoeveelheid werk dat moet worden verricht voor het behandelen van uw zaak. Daarom werken wij met een vanafprijs , deze begint vanaf €400,-. Heeft u hier verder nog vragen over, twijfel dan niet en neem contact met ons op.

Een BKR-registratie heeft iemand al snel. Zo staat een volwassene bij het BKR geregistreerd, wanneer hij voor meer dan €250 leent. Voor al deze gevallen geldt: de grens om een BKR-registratie te krijgen ligt op €250. In de praktijk heeft bijna elke volwassene in Nederland een BKR-registratie.

Zolang u een schuld heeft, blijft uw BKR-registratie staan. Wanneer u uw schuld heeft afbetaald, blijft een BKR-registratie nog vijf jaar lang zichtbaar vanaf het moment dat u uw schuld heeft afbetaald. Dit geldt voor zowel positieve- als negatieve BKR-registraties.

Ja, een terechte BKR-registratie verwijderen is mogelijk. Een terechte BKR-registratie is een registratie welke volgens de voorwaarden van het BKR is gemeld. Vaak is er sprake geweest van een betalingsachterstand van minimaal twee maanden. Ondanks dat de betalingsachterstand zich heeft voorgedaan en de registratie dus terecht is, kan de terechte BKR-registratie in veel gevallen worden verwijderd. Het gaat dan om verwijdering op basis van een belangenafweging. Zo valt af te vragen of de (vroegere)betalingsachterstand wel in verhouding staat tot de hinder die u nu ondervindt.